page contents

Ruske službe upozoravaju: Hiljade terorista se skuplja blizu evropskih granica!

Avatar novinar | Maj 21, 2019


ISIL je doveo oko 5.000 terorista u sjeverni dio Avganistana, na granicu sa bivšom sovjetskim republikom, upozorila je ruska tajna služba FSB.

Direktor FSB je izjavio i da su, prema podacima njegove službe, mnogi od njih bili na ratištima u Siriji.

– Posebno zabrinjavajuće je ponovno aktiviranje teroristički grupa u sjevernim provincijama Avganistana – rekao je Aleksander Bortnikov, a prenosi Raša tudej.

Te informacije su, prema izvještaju RT, prenesene šefu tajne službe bivše sovjetske republike, blizu čije granice su nagomilani teroristi.

Osim toga, upozorio je šef FSB-a, teroristi već imaju razrađen sistem da se infiltriraju u društva bivših sovjetskih republika, u kojima se povezuju s šefovima organizovanog kriminala. A da bi postali nevidljivi, ističe Bortnikov, “utapaju se” u rijeke migranata i izbjeglica.

– Teroristi su pretrpili seriju poraza u Siriji i Iraku, ali i dalje predstavljaju opasnost. Sada pokušavaju da se regrupišu u područjima koja nisu pod kontrolom sirijske vlade, ili da se prikriju u izbjegličkim kampovima – kazao je šef ruske tajne službe.

Takođe, upozorio je i na još jednu opasnost: “Drugi alarmantan trend je taj da terorističke grupe ‘sele’ svoje snage ka drugim dijelovima svijeta, a posebno na Sjevernu Afriku i Jugoistočnu Aziju.”

(SD/RT)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor