page contents

SIPA lišila slobode 12 osoba u akciji “Kasa”

Avatar novinar | Mart 21, 2019


Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su na području Sarajeva, postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i Opštinskog suda u Sarajevu, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Kasa”.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na 30 lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “poreska utaja”, “pomaganje”,  “računarsko krivotvorenje”, “saučesništvo” i “sticaj krivičnih dijela”.

Osumnjičene osobe se terete da su umanjivala promet i na osnovu toga prijavljivala lažne poreske prijave te plaćala manji porez.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, procesne jedinice računara, usb stikovi, novac veće vrijednosti, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni određeni elektronski podaci, te razni izvještaji i evidencije o prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode bit će predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopšteno je iz SIPA-e.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor