page contents

Ski centar Ravna Planina: po svjetskim standardima (FOTO)

Avatar dijalogin | Novembar 24, 2018


Nakon izuzetno uspješne ljetne sezone, prirodna ljepotica Ravna planina koja je smještena nedaleko od grada Sarajeva dočekuje zimsku sezonu. Ovaj ski centar sve je popularniji među turistima u regiji i šire, a od ove sezone uvodi brojne novine.

Ski centar Ravna planina u svojoj ponudi ima 12,5 km skijaških staza koje su prošle homologaciju po FIS standardima (2 plave, 1 crvena i 1 crna), stazu za nordijsko skijanje te stazu za motorne sanke.

U svojoj ponudi Ski centar Ravna planina ima i prvu gondolu, kabinsku žičaru, za prijevoz skijaša i svih zainteresovanih posjetilaca koja je do sad bila dostupna samo u svjetskim ski centrima. Ova gondola sastoji se od 18 kabina, a kapacitet je 2.200 skijaša na sat.

I ove godine u Ski centru Ravna planina dostupni su besplatan ski vrtić i bebi lift, ski rental za sve nivoe skijaša, dva jezera za vještačko osnježavanje (12 topova), noćno skijanje (svakim danom od 18:30 do 21:30), uređene pješačke staze i besplatan parking.

Novo u ovom ski centru je staza za besplatno sankanje na vrhu skijališta nadomak jezera, servis po svjetskim standardima opremljen najsavremenijim mašinama za servisiranje takmičarskih i rekreativnih skija sa pratećom opremom i staze za skijanje od 12,5 km.

Predah od svih aktivnosti potražite u restoranu “Gondola” kapciteta 1.000 mjesta uz odličnu gastronomsku ponudu i u istoimenoj kolibi na vrhu ski centra, čiji je kapacitet 300 mjesta, a s kojih se pruža jedinstven panoramski pogled koji nikoga ne ostavlja ravondušnim.

 

This slideshow requires JavaScript.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor