Svečana promocija diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli

Avatar admin | Juni 30, 2017


Svečana promocija diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli održana je danas dodjelom diploma i tradicionalnim bacanjem kapa u zrak čime je akademska zajednica u Bosni i Hercegovini postala bogatija za 612 visokoobrazovanih osoba.

Ceremonija je održana u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, u prisustvu roditelja i prijatelja magistara i diplomanata, prorektora, dekana, nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Tuzli.

Ističući da je ovo izuzetno značajan događaj za Univerzitet u Tuzli i društvenu zajednicu, rektorica Univerziteta u Tuzli Zumreta Kušljugić izrazila je nadu da će što prije naći zaposlenje i nastaviti svoje obrazovanje, na fakultetima i akademiji Univerziteta u Tuzli.

– Mi smo jako ponosni jer znamo da smo proizveli kvalitetan kadar koji će ponijeti diplome što odgovaraju svim bolonjskim procesima – istakla je Kušljugić.

Diplome su dobila 483 diplomanta i 129 magistara koji su školovanje završili u akademskoj 2016/2017. godini na tuzlanskom univerzitetu. Većina onih koji su završili ovo poglavlje života, iako znaju kakva je situacija u državi, za sada nema namjeru napuštati BiH.

– Svoju budućnost vidim u BiH, i ostaje da se trudimo da bude bolje – rekao je diplomant Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Almedin Avdić.

Magistrica žurnalistike Samira Hasagić smatra da je ”ulaganje u sebe” presudno za pronalazak posla.

Osim uručenja diploma, na svečanosti je upriličeno i polaganje Hipokratove zakletve za svršene studente Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta. Svečanu zakletvu su položili diplomanti koji su primili diplomu profesora Filozofskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

(Fena)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor