page contents

Trump kërcënon me shpalljen e gjendjes emergjente

Avatar novinar | Januar 12, 2019


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump tha se është i gatshëm të deklarojë emergjencën kombëtare, pasi ai udhëtoi për në kufirin me Meksikën, për të ritheksuar argumentet e tij për ndërtimin e një muri në kufirin jugor të vendit.

Vizita e Trump më 10 janar në qytetin kufitar të Teksasit, McAllen erdhi pasi një mbylljeje të pjesshme të Qeverisë – që ka hyrë në ditën e 20-të -me rreth 800,000 punonjës federalë që po punojnë në të gjithë vendin pa pagesë ose që janë larguar përkohësisht nga puna.

Trump dhe demokratët në Kongres janë në një rrugë pa krye, pasi presidenti amerikan po kërkon rreth 5.7 miliardë dollarë për ndërtimin e murit në kufi me Meksikën, duke e cilësuar atë një çështje të sigurisë kombëtare.

Demokratët po refuzojnë ta financojnë ndërtimin e murit, duke thënë se ai është i panevojshëm dhe ka mënyra të tjera që ofron teknologjia e re të cilat janë më pak të kushtueshme dhe që do ta siguronin kufirin. Ata po e akuzojnë Trumpin për ekzagjerimin e frikës ndaj emigracioni.

BURIMIKomentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor