page contents

Uznemirujući prizori: Pucnjava, beživotna tijela na gomili, krv svuda…

Avatar novinar | Mart 15, 2019


Očevici masakra u džamiji Nur u Krajstčerču na Novom Zelandu opisali su medijima prve utiske nakon pucnjave tokom molitve, ne krijući šok i potresenost.

Nur Hamza (54) iz Malezije rekao je da je sa mnogim drugim ljudima istrčao iz džamije kad je počela pucnjava, prenosi „Nju Zeland herald“.

Sakrili su se iza obližnjeg automobila. Zatim je u džamiju upala naoružana policija, a Hamza kaže da je vidio mrtva tela na ulazu u džamiju. Kad je pogledao kroz prozor džamije, vidio je „gomilu tijela“.

Rojters prenosi svjedočenje drugog očevica koji kaže da je napadač bio bijel, plav i da je nosio šljem i neprobojni prsluk.

„Imao je veliku pušku… Ušao je i počeo da puca na sve u džamiji, svuda“, rekao je Ahmed el Mahmud, koji je s nekolicinom vjernika iskočio kroz staklena vrata.

Radio Nju Zeland prenosi riječi trećeg očevica, koji kaže da je čuo pucnje i vidio najmanje četiri osobe kako leže na podu, kao i da je „krv bila svuda“.

Mahmud Nazer rekao je za jednu televiziju da se od napadača sakrio ispod klupe. „Molio sam Boga da zaustavi tog čovjeka“, rekao je Nazer za TVNZ.

Pucnjava se nastavljala i nastavljala. Jedna osoba pored nas je pogođena u ruku“, dodao je.

(Sputnik)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor