page contents

Vatrogasci u Zenici više od deset sati gasili vatru na otpadu sekundarnih sirovina

Avatar novinar | Maj 16, 2019


Požar na deponiji sekundarnih sirovina firme Modernizacija u poslovnoj zoni Šljivik u Zenici još uvijek je aktivan, a vatrogasci se već deset sati bore s vatrom.

Požar još uvijek nije ugašen, a u toku noći ljudstvo je pozvano i od kuća kako bi ugasili vatru koja je aktivna već više od deset sati, piše Klix.ba.

U toku noći vatrogascima su u pomoć pristigli i kamioni preduzeća Alba iz Zenice sa svojim cisternama, a kiša koja je padala ulijevala je nadu da će požar dosta ranije biti lokalizovan. Međutim, uprkos svemu tome besana noć je iza desetine vatrogasaca koji su se smjenjivali s vatrogasnim vozilima u krugu kompanije “Modernizacija”.

Prema riječima dežurnog operativnog PVЈ Zenica požar bi trebao biti lokalizovan u narednih sat vremena kada bi na mjesto događaja trebali izaći pripadnici MUP-a ZDK i dežurni tužitelj koji će rukovoditi uviđajem.

U požar u nije bilo povrijeđenih, a na mjestu događaja bila je aktivna i mehanizacija koja je uklanjala zapaljeni dio otpada sa gomile koja je bila obuhvaćena vatrom.

Za sada nije poznat uzrok požara.

(Foto/Klix.ba)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor