Veliki uspjeh BKC-a u Tuzli: Institucija kroz koju je u 2016. prošlo više od 80.000 ljudi

Avatar admin | Decembar 23, 2016


Svakoga ko kaže da je kultura u BiH na umoru slobodno možete odvesti u Bosanski kulturni centar u Tuzli i vrlo vjerovatno će promijeniti mišljenje.

Kada u jednoj godini kroz instituciju kulture prođe više od 80.000 posjetilaca, jasno je da publika u BiH postoji, samo joj treba punuditi kvalitetan sadržaj.

– U 2016. godini realizirali smo ukupno 377 događaja čime su realizirani planovi rukovodstva i uposlenika. Naredne godine obilježavamo 20 godina rada i nadamo se da ćemo u toj jubilarnoj godini imati još bolje sadržaje – rekao je Edis Bajić direktor BKC-a Tuzla.

Kada su u pitanju realizirani projekti Bajić ističe predstavu o srebreničkom genocidu “Srebrena krv”, koju je producirao BKC te knjigu “1001 sevdalnika i pjesme za sva vremena” sa notnim zapisom, jedinstven projekat u našoj zemlji.

– U 2016. godini organizirali smo 20 izložbi, 40 koncerata, pet festivala, 49 predstava, 11 projekcija filmova, 33 promocije knjige i 188 kongresnih aktivnosti. U BKC-u su, između ostalih, nastupili Crvena jabuka, Valentino, Amira Medunjanin, Goran Karan, a uspješnu godinu zaključit ćemo koncertom grupe Hari Mata Hari – rekla je umjetnička voditeljica BKC-a Mirela Ibrahimović-Mehanović.

Menadžment BKC-a već odavno radi na programima za 2017. godinu, a direktor Bajić otkrio je da ja za mart mjesec dogovoreno izvođenje dvije opere i to “Hasanaginice” i “Zmaja od Bosne”.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor


Gazi Husrev-beže ili: Bukagije

Gazi Husrev-beže ili: Bukagije