page contents

Za sutra najavljen protestni skup “Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona”

Avatar novinar | Januar 10, 2019


Protesni skup “Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona” biće održan sutra, 11. januara, na Trgu kralja Milana u tom gradu od 18 sati, najavili su danas organizatori i pozvali građane da dođu bez stranačkih obilježja.

Protest će organizovati Pokret mladih “Za Niš bez straha”, a počeće odavanjem pošte nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, ali i odavanjem pošte, kako su naveli “svim žrtvama” vlasti, prenosi Beta.

U saopštenju koje je Pokret ranije dostavio medijima istaknuto je da se protest organizuje “nakon dugogodišnjeg terora, vladavine strahom i bahatom nesposobnošću vlasti, kojima su građani Niša izloženi, a koji je kulminirao užasnom nesrećom na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova”.

Najavljeno je da će na skupu biti izneseno devet zahtjeva, a zatražiće ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtjevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbijede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvijetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih građana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva “Za Niš bez straha”.

Organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih građana i sindikat Sloga, navodi Beta.

(Foto/Arhiva)


Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor