page contents

Zbog iskakanja tramvaja na Dolac Malti oglasio se kantonalni ministar saobraćaja

Avatar novinar | Juni 24, 2019


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta došao je na mjesto nesreće na Dolac Malti gdje je tramvaj iskočio iz šina, te udario u obližnji stup ulične rasvjete, pri čemu je povrijeđena jedna osoba.

Utvrđeno je da je uzrok nesreće dotrajala šina.

– Čim smo zaprimili informaciju došao sam na lice mjesta. Putnik koji je ozlijeđen tokom nesreće zbrinut je u Općoj bolnici a prema našim informacijama u pitanju su lakše ozljede. Tokom dana ćemo provjeravati njegovo stanje. Današnji incident je još jedna opomena da je obaveza Vlade Kantona Sarajevo da se uhvati u koštac s rješavanjem problema gradskog saobraćaja, najprioritetnija – rekao je ministar Šteta.

Dodao je da je gradski saobraćaj žila kucavica svakog evropskog grada a “našim se niko nije bavio zadnjih 40 godina”, saopšteno je iz Press službe KS.

Normalizacija saobraćaja uspostavljena je hitnom intervencijom radnika GRAS-a i MUP-a.

Vlada Kantona Sarajevo je oformila tim eskperata koji rade na pripremi akcionog plana za unapređenje i modernizaciju gradskog saobraćaja u Sarajevu. Plan uključuje niz mjera sa ciljem restruktuiranja GRAS-a, obnavljanja voznog parka, rekonstrukcije šina, te generalno modernizacije gradskog prevoza, navodi se u saopštenju, prenosi Fena.Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor