page contents

Zbog ovog oružja, Iran je peta vojna sila na svijetu! Neprijatelji bolje da se drže na distanci!

Avatar novinar | April 19, 2019


Iranski vojni komandant izjavio je u četvrtak da je Islamska Republika Iran jedna od pet najvećih proizvođača bespilotnih letjelica u svijetu.

– Danas, zahvaljujući blagoslovima Islamske revolucije, uživamo u domaćim proizvodnim linijama i tehnologiji za proizvodnju bespilotnih letjelica. Zapravo, dostigli smo vrhunac i visok stepen proizvodnje bespilotnih letelica – rekao je komandant vojne jedinice zadužene za bespilotne letelice (dronove) Generalštaba vojske Šahram Hasanedžad za FNA.

– Na osnovu zvaničnih izvora, Iran je među 5 naprednih država u proizvodnji dronova – dodao je on.

Iran je nedavno ostvario značajan napredak u svojoj industriji vazduhoplovstva, posebno u dizajniranju i proizvodnji bespilotnih letelica. “Kaman-12”, prvi domaći široki dron sa mlaznim motorom, predstavljen je krajem januara na izložbi koju su održale oružane snage u Teheranu.

Takođe, u martu, komandant brigade iranskog vazduhoplovstva general Aziz Nasirzade i savjetnik za nauku i tehnologiju Sorena Satari zvanično su otvorili masovnu proizvodnju bespilotnih letelica “Kaman-12” (UAV).

Tokom ceremonije u četvrtak, prvi vazduhoplovni centar, opremljen laserskom tehnologijom Programa za lansiranje (LSP), otvoren je u organizaciji Jihad za samoodrživost vojske vazduhoplovnih snaga (ASF SSJO). Iranski stručnjaci su izostavili hidraulični sistem u avionu i zamenili ga elektromehaničkim operaterima.

Dron može slati informacije dobijene senzorima u auto-pilot sistem i koristiti INS / GPS navigacioni sistem. Avion proizveden u Iranu takođe uživa u mogućnostima slanja kvalitetnih slika na zemlju. Motor J33 je takođe zamenjen J85 motorom koji je snažniji i ima više odgovarajućih operativnih mogućnosti. Iranski novorazvijeni sistem bespilotnih letelica daje mogućnost leta od 10 sati, brzinu od 200 km, radni radijus od 1.000 km i mogućnost prenošenja 100 kg tereta.

(Dijalogin/Pravda)Komentari

Trenutno Ova Stranica nije funkcionalna.

Ostavite odgovor